Fryse chiagrøt?

I perioden hvor jeg var utbrent/panikkangst/whatever, hadde jeg også mye sure oppstøt (oversharing). I samme periode drakk jeg også veldig ofte grønn smoothie til frokost. Magen min ville heller ha fast føde om morgenen. Jeg prøvde rugbrød med diverse pålegg, som funket ganske greit.

Men så kom jeg borti chiagrøt for et par år siden. Jeg blir mett, stabil i magen og vet at den eventuelle energimangelen jeg føler på til tider, da er hormonell og ikke basert på matinntak.

Jeg lager chiagrøten fra Sprudlende Sunns kokebok (en variant med oppskrift her) Men kutter faktisk honning og vaniljepulveret ut, så det er mandelmelk, kokosmelk, havregryn og chiafrø. (Når tiden kommer for å spise, bruker jeg å hive på litt frossen frukt/bær og valnøtter, så det blir egentlig søtt nok.)

Jeg lagde den stort sett i fem porsjoner om gangen, og hadde i beholder i kjøleskapet. Av og til ble grøten litt ekkel siste dagen. Og det føltes merkelig å bruke fem dl mandelmelk, og så ha fem dl igjen i kartongen.

Så fant jeg ut at det går an å fryse det ferdige produktet.

Jeg kjøpte 10 av disse greie glasskålene fra Ikea, med lokk. Så lager jeg 10 porsjoner chiagrøt om gangen, og får brukt hele kartongen med mandelmelk. Etter jeg har blandet det til, lar jeg det stå bittelitt før jeg tar lokket på, og setter 1 eller 2 i kjøleskapet og resten i fryseboksen. Så tar jeg dem opp kvelden før de skal spises og tiner sakte i kjøleskapet.

Klart til spising til frokost.

Skribent: Anne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.