Hylleblomstsaft har alltid fremstått som noe eksotisk – noe dansk, for meg. Så fant jeg ut at folk i Norge faktisk lager dette selv.
Og i fjor fant jeg ut at foreldrene mine mente at de kanskje hadde hylleblomst-tre i hagen.
I år fant jeg det.
![](https://usercontent.one/wp/www.annen.no/wp-content/uploads/2020/07/IMG_8607-1024x1024.jpeg?media=1721148556)
Jeg strippet treet for de blomstene som var igjen. Og ved hjelp av Mette Blomsterbergs oppskrift på NRK, fikk jeg også laget hylleblomstsaft hjemme.
![](https://usercontent.one/wp/www.annen.no/wp-content/uploads/2020/07/IMG_8653-768x1024.jpeg?media=1721148556)
Det tar tid. (Dog, mest med venting på at det skal få trukket ferdig i kjøleskapet.)
Det er verdt tiden. Det ferdige resultatet smaker akkurat som det jeg har kjøpt i Danmark tidligere. En tremenning av meg mente det smakte akkurat som hennes barndoms hylleblomstsaft. (Og finnes det bedre kompliment?)
Siste kommentarer